Fälla träd är inte för alla

Fälla träd är inte för alla

Nu när våren börjar titta fram i Sverige, betyder det att solen också kommer fram betydligt fler timmar per dag än under vintermånaderna. För många tomt och husägare kan det innebära att man först nu faktiskt inser att ett träd skymmer utsikten, eller skapar den där skuggan på altanen. Därför brukar ökandet av trädfällning komma ungefär i samma takt som solens timmar ökar. Genom att få bort de där träden kan man kanske få fram den där härliga kvällssolen, eller få en glimt av sjön som ligger längre bort.

Att fälla träd är dock inget som vem som helst skall ge sig på. Det är många husägare som gärna gör alla typer av underhåll på sin tomt. Dock är trädfällning ett av dem som du bör utbildade proffs sköta. En trädfällning kan både vara extremt riskabel för dig som fäller trädet, men även för omgivningen (exempelvis ditt hus, om det står i närheten). Att fälla träd krävs kunskap om trädtypen, dvs vad det är för typ av träd och hur dess rotsystem ser ut. Först då kan du göra beräkningar med vinklar hur du bör kapa det för att det skall fällas i den riktning som du önskar. Minsta felberäkning kan innebära att du fäller trädet på ditt hus, istället för ned på gräset som ursprungliga planen var.

Låt därför proffsen sköta din trädfällning. Söker du efter någon som kan genomföra trädfällning i Stockholm, så kan vi varmt rekommendera Hasseltorp Skog & Naturvård.

Comments are closed.