Frågor och svar för föräldrar

Frågor och svar för föräldrar

Som förälder tillhör det att vara orolig och att ha mycket frågor. Speciellt om det är första barnet som ni som förälder skall ha. Då är det massvis med nytt som man behöver lära sig och sedan även köpa in. Som tur är finns det gott om information att få för att snabbt få information kring barnet och din roll som förälder.

Först och främst har du under tidens gång besök hos BVC (Barnavårdscentralen) där du tillsammans med ditt barn kommer få stöd och svar på frågor av en erfaren sjuksköterska. Det görs även kontroller vid specifika åldrar för att se att barnet utvecklas som det skall, eller om det finns anledning att ge extra stöd.

Sedan har du massvis av böcker som det finns möjlighet att läsa både under graviditeten och allt eftersom barnet blir äldre. Här finns det en uppsjö av böcker för alla åldrar och även anpassade böcker för både mammor och pappor.

Även online hittar du massvis av bra information som du kan ta del av under barnets uppväxt. Först och främst har du många mammor och pappor som bloggar om sina liv med barn. Där finns det oftast mycket bra tips i vardagen att ta del av. Sedan har du mer specifika sidor som specialiserat sig på information, tips och guider kring barn. Ett exempel på en sådan sida är Barnkollen.se som är en sida skapad av föräldrar för föräldrar. Här hittar du massvis av tips och trix kring barn, hur man kan tänka och hur man exempelvis kan lösa specifika situationer. De sammanställer även massvis med bra köpguider för barnprodukter som du kommer behöva under dina år som förälder.

Comments are closed.