Topp 10 tips inför festen

Topp 10 tips inför festen

Är det dags för kalas/fest för nära och kära?
Då kan du vara lugn för här har vi samlat vår topp tio lista på tips inför festen eller kalaset. Vi kommer i detta utgå från att du känner personen eller personerna väl, då du uppenbarligen fått ansvaret för att anordna partyt!

  1. Utse någon som ansvarar för festen – För att säkerställa att alla detaljer som krävs för att anordna en framgångsrik fest är på plats, bör du utse en person som är ansvarig för alla planeringar och förberedelser.
  2. Sätt ett datum och en tid för festen – För att undvika missförstånd, se till att alla inbjudna är införstådda med datum och tid. Och se till att bjuda in i god tid!
  3. Bestäm om festen är öppen eller inviteringsbar – Bestäm om du vill att festen ska vara öppen för alla eller om det bara är inbjudna gäster som är välkomna.
  4. Besluta om en plats – Det är viktigt att ha en plats som är lämplig för antalet gäster som du har bjudit in och som uppskattningsvis kommer komma.
  5. Tema – Skall festen ha ett särskilt tema? Alla fester behöver inte ha det, men det brukar uppskattas och vara enklare för den som skall köpa tillbehör till festen om den har ett särskilt tema.
  6. Förbered mat och dryck – Bestäm vad du ska servera för att försäkra dig om att alla gäster är mätta och uppdaterade.
  7. Fundera över underhållning – Fundera över olika former av underhållning som du kan erbjuda gästerna.
  8. Förbered några aktiviteter – Se till att ha några aktiviteter som gästerna kan delta i för att hålla dem sysselsatta.
  9. Förbered en fin miljö – Se till att skapa en miljö som är lämplig för festen genom att ordna blommor, belysning, etc.
  10. Presenter – Bestäm om det skall vara presenter till festen och förbered då gärna ett presentbord för gästerna att lägga dem på.

Comments are closed.